Over Jan Weersink

 

Vanaf zijn vroege jeugd heeft Jan de lokale pony- en regionale Jan Weersinkpaardenconcoursen bezocht en tot en met ZZ niveau gesprongen. Als professioneel springruiter heeft hij bij verschillende stallen gewerkt, waarvan drie jaren in Amerika. In zijn lange loopbaan is Jan meerdere keren kampioen geweest. Het winnen van het nationaal Kampioenschap in de ZZ klasse in 1995 was hierbij een van de hoogtepunten. Maar ook in de jaren daarna zijn er nog verschillende outdoor en indoor kampioenschappen behaald. Recente resultaten behaalde Jan met zijn ZZ paard C-Valentijn in 2015 ZZ Regiokampioen Overijssel, in 2016 muur van 1.80 overwonnen in Lattrop en 9e plek NK in de ZZ in Ermelo.

Jan heeft veel ervaring in het opleiden en trainen van paarden met verschillende soorten karakters. Veel ruiters en amazones hebben ondersteuning gehad van Jan bij het oplossen van hun communicatieproblemen tussen hen en hun paard.

Na het behalen van het Orun 2 diploma in 2010 geeft Jan nu professionele instructie aan ruiters en amazones tijdens de training van hun paard of pony.